Op zondag 1 mei worden in en rond het Heemerf in Kasterlee de opening van het toeristisch seizoen, Erfgoeddag en Toon je Erfgoed georganiseerd. Wil je genieten van een picknick met streeklekkers? Inschrijven kan tot 15 april.

Wie houdt van de buitenlucht en streekproducten kan tussen 11 en 15 uur in de tuin van het Heemerf genieten van een echte Kastelse picknick. Er is een picknickpakket voor volwassenen (15 euro) en één voor kinderen (10 euro). Naast lokale lekkernijen waaronder dagverse broodjes, kaas van geitenboer De Polle, beleg van slagerij Vandecruys, honing van biebond St. Ambrosius, rijstpap en choco van De Melkweg zitten er in het pakket ook fairtradeproducten van de wereldwinkel.

Per persoon zijn er ook drie drankjes voorzien: één in de picknickzak en twee consumptiebonnen voor een streekbier, frisdrank, koffie of thee.

De picknick wordt opgevrolijkt door live muziek van ‘music on wheels’ en volksspelen. Inschrijven en betalen voor de picknick kan tot 15 april in het toeristisch infokantoor, Markt 13 in Kasterlee. Tel. 014 84 85 19 – toerisme@kasterlee.be
 
De initiatieven in en rond het Heemerf zijn een samenwerking tussen het gemeentebestuur, de Heemkundige Kring, de cultuurraad en de Erfgoedcel Noorderkempen